Sedingin Bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Sedingin Bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Sedingin bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Jumpa kami di laman baru...

create your own banner at mybannermaker.com!
ainuddin.com bakal beralih ke laman yang baru

Assalamualaikum..

^_^ da xde keje time ni.. saje je semalam g setup ruang tamu jd studio jp nk wt profil shot..hehe…

DSC_2162juz using 1 lighting to get this.. masalah dlm pic ni adalah subjek adalah barang yang memantulkan cahaya dengan baik menyebabkan ade reflection cahaya di situ..

 DSC_2163

sedikit penambahbaikan dari kualiti cahaya, kita alihkan sumber cahaya kita itu td.. :)

DSC_2188 DSC_2176 DSC_2182

3 3 di atas ni adalah setup position yang cube sy lakukan.. tp ketiga-tiganya tidak memuaskan hati saya kerana :

1- ada objek mengganggu framing

2- susunan berccelaru dengan ada kerusi dibelakang dan meja yang tidak smart

3- cropping bleh diterima, tetapi adanya bayangan di laptop tu kurang best

DSC_2227

saya lakukan sedikit cropping dan susun semula yang agak memuaskan hati sy walau xberapa nk memuaskan..hehe

DSC_2206 DSC_2204

DSC_2209 DSC_2219

DSC_2233 DSC_2236

atas ni antara screen test yg sy lakukan untuk dptkan pencahayaan yg baek dengan posisi yang berbeza…

DSC_2226 copy

dan inilah hasil yang paling sy suka dengan mood yang agak memberangsangkan deria mata sy.hehe. saya lakukan sedikit cropping dan masukkan laman blog sy.. :)

Imej ini menggunakan 2 sumber cahaya ( speedlight )

Kamera D40 dengan lensa 70-300mm

Dan paling penting, gmbr yang diupload ni, tiada editing yang digunakan… cmne yang sy shoot, itulah yang sy paparkan..

tq kepada adik sy asyraf yang telah membantu sy untuk klik shutter dari jauh..hehe

P/s : x perlu g jauh untuk dptkan pic yg baik.. InsyaALLAH..

3 Responses so far.

  1. ainuddin says:

    mane ade la...

  2. best blog ni...meh lawat my blog pulak..blog yg tak seberapa...nak meramaikan member..kat FB je ramai..kat blog cam cipuutt.hehehe...papepun tahniah sbb masih belom ilang mood raye...slamat ari raye... :)

ikuti saya