Sedingin Bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Sedingin Bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Sedingin bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Jumpa kami di laman baru...

create your own banner at mybannermaker.com!
ainuddin.com bakal beralih ke laman yang baru

 

Assalamualikum... kali ni nk kongsi shot2 sy time diberi peluang untuk shoot bersama bos sy ..

saya ikut bos sy untuk sesi nikah dan sanding, manakala malam berinai, diberi peluang untuk try byk2 shot sbb subjek da ade.. tp free je untuk tmbah ilmu... so, pengantin pada malam tu adalah mangsa tembakan D40 saya..

 

Apa yg sy belajar ea..? time nikah, sy hanya dibenarkan bawa 50mm je untuk belajar focal length... so, shoot nikah time tu agak blur gk la.. kene shoot sana sini dgn 50mm je..huhu

 

Then time sanding keesokannya, bos suruh bwk 18-55mm plak then, bwk skali apiz..huhu... kire selesa gak la dengar kan dpt bwk 18-55mm.. tp kene 'fix'kan plak kepada 35mm..huhu... wt la jugak... tp  dipertengahan shoot, dlm kul 2, bos sy terpaksa ke luar untuk shoot cover.. then tugas 'main photographer' diserahkan..apiz plak ikut follow blkg... kalau terkentut..naya je..haha..... adoi.. time tu gelabah gak la.. takut shot nnt bos xske plak.. abes kite plak kne tanggung.. huhu..so, xde lagi 35mm..huhu.. sume 18-55mm digunakan...risau btol.... tp biler kite wat check blk dgn bos, one word that make me feel proud is " cantik" huhu.... tq bos.. perkataan tu amat2 membuatkan diri ini terasa dihargai...bukan sng nk dpt komen dr pro ni...

 

anyway, jom tgk shot2 yg sy ade ea...

 

tq jugak pada kedua mempelai yang amat2 sporting utk shooting kali ni.. hehe...  Selamat Pengantin Baru...

 

DSC_9827 copy DSC_0496

interaksi bersama pengantin di malam berinai- time ni, pengantin pose sume sy handle... huhu.. agak segan gak mulenye.. tp wat slumber..huhu

 

DSC_9729 DSC_9731 DSC_9719l

ni pun sy suruh pose... rujuk gambar org len untuk dptkn shot gni..bleh la...hehe

DSC_9189

yang ni best.. background ngn subjek contra... so, sy choose tmpt ni untuk shoot pngntin prempuan...

 

reflection dari kacamata seorang pemain kompang..

 

DSC_8833

DSC_0345

penerangan oleh encik azam (profesional fotografer) mengenai teknik2 shooting

*credit to cuhax for this photo

DSC_0240

ni la sy time kerja... the art of seeing..huhu... 

*credit to cuhax for this photo

 

DSC_0252

"Biler plak la turn aku ni.."

*credit to cuhax for this photo 

 

Siapa cuhax ni..?? sila layari... http://cuhax.blogspot.com/

dan siapa dia encik azam tu..? sila layari... http://neurmaya.fotopages.com/

 

4 je gambar pengantin yang bleh sy siarkan atas kebenaran bos.... tq... ^_^

8 Responses so far.

  1. geram2...sb900...mam...nnti aq nk tgk...geram2..hahaa

  2. ainuddin says:

    haha... ko wt aku geram dulu maa...haha

  3. cuha_x says:

    hahah ajish geram dkt ko...larikk gay...abes ar ko din...jemi tu ko nak simpan mner? hahah...

  4. yg oO nyebok asl...owg sembang bab kamera..dy bb gay...ko da gile ngn jemy...amek r...engt aq nk...poyo la oO....bek ko jgn masok cmpur aq smbng ngn din...x psl2 aq maki hamun dkt pge din nih...oke...aq nk blaja...bkn nk gay cm ko tu..eeeii...tlg r...nyampah aq ngn ko oO....bajet lbh..

  5. nice..
    ske,,
    minat nk blajar jgk...
    tp ctew2 dihalang oley fmily..
    cdeyh..

  6. Umie says:

    amboi...ble plak la turn dye ye..huhu..bagus2..smakin hebat..teruskan usaha anda..chaiyok2!!..

  7. ainuddin says:

    haha.... ajish, riloek2..huhu...

    peanad, bukan dihalang family, tp fmily temukan dgn plhan yg lbh baek...

    umie.... tu la, bler plak la turn abg ek

  8. Umie says:

    agk2 ble?..haha..10 tahun akn dtg kot..uik..?hehe..anyway..hope u'll always success..usaha tangga kejayaan!!..he2

ikuti saya