Sedingin Bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Sedingin Bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Sedingin bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Jumpa kami di laman baru...

create your own banner at mybannermaker.com!
ainuddin.com bakal beralih ke laman yang baru

assalamualaikum.. aha.. kali ni nk kongsi sket ape yg berlaku malam td... huhu. sy, hafiz dan 2 plajar UKM yg dulu tu.. ala.. xigt ke...? ala.. yang dulu tu.. adoi.. cmni la... refer posting ni ea... klik sini...

OK.. da igt da..? hehe.. ok.. kali ni kite jmpe dorg lagi.. ha.. utk tugasan akhir akak ni.. ape tema pun xtw la.. tp kalau sy, sy suka landscape... tp sy lg suka night cityscape.. sbb ape...? sbb shoot mlm ni, weather, keadaan nya berbeza setiap tmpat.. tmbh plak dgn lighting.. pergh.. mabeles.. ade plak monumen, building atau sculpture architechture yang ummpphhh!! mmg xtdo mlm la jwbnye..huhu

saya dan hafiz sampai di Putrajaya jam 5 petang, solat asar di masjid besi @ masjid sultan mizan... pergh.. mmg best masjid ni... tenang.. solat pun khusyu' jugakla... ^_^

then, 2 akak ni smpai dlm jam 6.. tp sayang.. time tu da ujan.. hajat di hati nk dptkn sunset.. tp x kesampaian jugak.. xpe la.. terus la kitorg pi minum petang..huhu

Then, malam... pas maghrib baru start shoot, dari masjid sultan mizan tu.. sampai la ke laluan menghala ke dataran putra sana tu..best gk la.. start shoot dlm jam 8.. kami balik nk smpai umah sewa dlm jam 3.40 pg..huhu.. adoi... yg best nye, mlm tu sesat kt dlm UKM.. x jumpe jln kuar..huhu... bper minit gak la mencari.. last2 baru dpt jmpe..huhu. k la.. jom layan gambor yg sy dpt mlm tu ea..

boleh kate 90% shot sy malam tu gune RAW file dan polarizer filter.. so best la colour ngn effect dlm pic tu..huhu...

lg best, sy tambah ilmu pd malam itu dgn try n error ciptaan sendiri...huhuhu.....

DSC_8907 edited 2nd

ni pintu gerbang/ pintu utama Masjid Sultan Mizan.. amacam..??? no comment..huhu...

DSC_8909

cantik pintu utama masjid ni.. tambah pla ade subjek tengah2 tu.. sesuai benor la tu..hehe

DSC_8913

ni la serba sket gambar masjid ni yg sy shoot mlm tu.. xla cantik.. sekadar perkongsian ya...

DSC_8904

selepas tu kami berjalan nk shoot gambar jambatan..penat gak..huhu.. asal xsampai2 ea...?? hehe

ni gambar 2 org (hafiz ngn sorg akak ) ngah setting nk shoot jmbtn sblh sne tu..

DSC_8918

ni dlm perjalanan nk pi cari angle tuk jambatan ape tah namenye..huhu.. then jumpe lak lighting gni.. so, try model shoot la jap..huhu.. model payung, 'kurnia insuran' huhu...

DSC_8902

ni plak shot mlm jd siang.. adoi..nk kiamat ka..?? huhu

DSC_8934

ha.. ni la jambatan tu.. tah ape name ntah..hehe...

       shoot ape tu kak...??

akak ni plak suke pose taw..huhu..

DSC_8983 DSC_8985

satu gmbr yg same angle, same position same stting.. but different white balance... jadi la gni..huhu

 DSC_8995

ha.. ni pun satu hal gak.. cmne la leh dpt shot gni da glap gelite time tu..hehe...

apa kata kite try edit plek sket...

DSC_8995 little planet

ahaa.... tu dia...

DSC_8983 DSC_8995  DSC_8988

cube tengok baek2 3 gambar ni ea.. jgn tgk kaler atau mende laen tw.. sebenar nye.. ni ade lah sambungan satu gambar landscape.. kiri jambatan, tgh istana menanti dan hujung kanan adalah masjid putra... tp sy singkat kn dlm satu gmbr ade 2 tempat.. iaitu jambatan dan masjid putra.. cmne ea..??? rahsia... ni la mende yg sy baru blaja sendiri mlm tu.. nk tengok hasilnya..? juz 1 shot and it become like this..

DSC_9008 2nd

aha... jeng3.... huhu.. x gune photoshop k nk wt mende ni.. juz 1 shot i get this... best2.... hehe

ni la pnutup shot sy mlm tu... lepas dpt mende ni.. trus nk balik..haha...

DSC_8976

group photo kami pada malam tu..huhu.. kene pakse 3 kali baru join masuk gmbr..

sekadar perongsian bersama... kalau ade yg berminat nk outing bersama saya dan hafiz.. give us a call k...

014-2362029 ( ainuddin ) / 0177441812 ( hafiz )

*kalau call, jgn ckp "bleh ckp dgn encik ..... " kami muda ag tw..haha

 

segala gambar dlm posting ini adalah hakcipta ainuddin.com... jangan ambil tanpa kebenaran... jdi rujukan xpe... (^_-)

5 Responses so far.

  1. nice...superb...fantastic..bravo...wah..sumela..hehe..akk plg suka pic tmpt last kte shoot tuh...sgt cntk=)n the mix of colour..cant say anything..it's just soooooo perfect...weee~

  2. Redha1989 says:

    sporting la diorg ni..hee

  3. ainuddin says:

    huhu... tq.. tp xde la superb...

  4. Diba Chan says:

    wah2,
    sape akak yg terbabit tuh?
    :P

  5. Tanpa Nama says:

    hahahaa!!
    poyo jek doe...

ikuti saya