Sedingin Bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Sedingin Bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Sedingin bayu..

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke ainuddin.com photography blog web... Kami menyediakan perkhidmatan jurugambar perkahwinan yang anda cari-cari..

Jumpa kami di laman baru...

create your own banner at mybannermaker.com!
ainuddin.com bakal beralih ke laman yang baru

Salah satu sunnah nabi.. BEKAM... ape tu ea..? utk ape ea...? Bekam ni salah satu cara rawatan untuk membuang darah kotor.. kelebihannya, mengubati 70 jenis penyakit.. dgn izin ALLAH...

Jadi disebabkan rasa ingin mencuba dan mendekati sunnah ini, saya pun melangkah mencari tempat yang ada menyediakan perkhidmatan bekam ni.. cari punye cari.. xjumpe2.. tanye la makcik jaga poli.. katenye ada di econsave... pe lagi.. JGN BUANG MASA! saya pun memecut ke econsave.. semate2 nk cuba sunnah rasul yang hebat ni..

akhirnye jumpe gak.. mula2 sampai.. saya tanye.. perkhidmatan bekam ade x..? ade.. saya tnye lagi.. berapa kos nye ea.. 15 ringgit satu cawan... Terdetik di hati.. "MAK OI... mAHal nye..." huhu... org tu cadangkan 10 cawan.. sy fikir punye fikir punye fikir.. akhirnya wat keputusan "5 cawan je la dulu.." harge sume skali RM75.. xpe la.. sunnah nabi dan juga utk ksihatan diri sendiri jgk....

Kemudian setelah bersetuju, masuk ke dalam bilik rawatan, buka baju dan meniarap atas katil rawatan.. "alamak... mati ke buat mende ni..." haha.. xde la..

then.. 1st skali dye sapu minyak.. minyak ape xpasti plak.. xperasan..huhu.. kemudian diurut2 sket.. then baru di tekap dan disedut menggunakan alat bekam tu di beberapa point belakang bdn.. tjuan disedut wat kali pertama supaya kwsn yg akan dibekam tu kebas sedikit agar tidak sakit semasa proses membekam.. ^_^

Kemudian dicabutnye 'cup' td... then startla proses menggores2 kwsn yg disedut td.. adoi.. pdh.. sy tnye, gune pisau ape.. skali... pisau cukur..huhu.. tahan je la...

dah habis sume digoresnye.. start mase untuk proses membekam.. sy nk amek gmbr tp hp dlm poket plak.. so, suruh perawat yang amek, pastu bluetooth.. huhu.. sungguh xmalunya diriku..haha..

byk gak yang disedut..huhu.. da2 cukup la tu.. sedutan dilakukan sebanyak 3 kali.. abes sume disedut..haha.. pas da setle sume.. disapukan ubat antibakteria... ha. gitu la citernye.. so, kite tgk sket gmbr rawatan ni ea... ZASSS..... hahaha.. adoi.. skt..

 Image001

camni la rupe torehan pisau cukur tu..huhu..ade 6 tmpt kesemuanya..

 DSC03132DSC03133

ha...ni time kene bekam tu. byk btol darah kotor nye..adoi....

Image008 Image009

ni la hasilnye.. penuh satu cawan besar..huhu..ade ketul2 lagi tu.. cam agar2.. katenye tu tndenye byk gule dlm darah bwh daging..(btolke statement sy ni..tlupe la..huhu)

Image000

dan inilah hasilnye..badan yang tough..haha.. skdr perkongsian..

P/S : JANGAN SAVE GMBOR NI DLM LAPTOP ANDA! hahahaha

3 Responses so far.

  1. senior..gelinye..
    eeeeeeeeeeeeeeee...
    rs nak pengsan bile tgk drh kotot kamu..haha..

    -i'm ur junior..:)

  2. Redha1989 says:

    eeeee...sungguh menggelikan ati aq!!

  3. Tanpa Nama says:

    apa rasa lepas berbekam? ada perbezaan tak? ke sama je?

ikuti saya